Krewetki w tempurze

Orientalna kuchnia ma wielu miłośników, którzy cenią sobie oryginalne smaki. W warszawskiej azjatyckiej restauracji Lulu Bar możesz spróbować najciekawszych azjatyckich dań. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom osób, dla których gotowanie jest prawdziwą sztuką. Jedną z naszych flagowych propozycji są krewetki w tempurze. Jeśli jesteś w Warszawie i chcesz przekonać się, dlaczego to danie cieszy się taką popularnością, zapraszamy do naszego lokalu. Przygotowujemy je zgodnie z tradycyjną recepturą, ale nie zapominamy o potrzebach współczesnego smakosza. Oferowana potrawa przypadnie do gustu zarówno Klientom o wysublimowanych preferencjach, jak i osobom, które po raz pierwszy mają do czynienia z kuchnią japońską. Sprawdź, jak smakują owoce morza! Współpracujemy z genialnymi mistrzami gotowania, przed którymi japońskie dania nie mają żadnych tajemnic. Dbamy także o atrakcyjne podanie przygotowywanych potraw. Dzięki nam szybko przeniesiesz się do Kraju Kwitnącej Wiśni. Przytulna atmosfera naszego lokalu stanowi dodatkową zaletę. Zaproś znajomych lub zorganizuj romantyczną randkę w orientalnym klimacie.

Krewetki w tempurze Warszawa
Krwetki w tempurze w Lulu Bar

Czym jest tempura i skąd się wywodzi?

Japońska kuchnia kryje w sobie wiele niezapomnianych smaków, które podbijają serca nie tylko amatorów typowo orientalnych dań. Jednym z tradycyjnych dań kojarzących się z Krajem Kwitnącej Wiński jest tempura. Ta specyficzna potrawa cieszy się coraz większym zainteresowaniem na całym świecie i  już dawno wyszła poza azjatyckie kręgi kulinarne. Z pewnością niewielu jej sympatyków zdaje sobie sprawę z jej długiej historii. Tempura wywodzi się z XVI wieku i w rzeczywistości pochodzi z… Portugalii! To właśnie z tego kraju przybyli do Japonii jezuici, którzy często przyrządzali tempurę. To jedzenie od portugalskich misjonarzy szybko podbiło serca Japończyków. Wkrótce zostało ono wprowadzone do grona sztandarowych dań. Na specyficzny smak tempury wpływa sam proces jej przygotowania.

Z biegiem czasu Japończycy uznali ją za swoje tradycyjne danie, doskonaląc się w jej przyrządzaniu. Dzięki temu obecnie kojarzy się ona przede wszystkim z Krajem Kwitnącej Wiśni, a o pierwotnym pochodzeniu dziś mało kto pamięta. Sama tempura może być przygotowywana na wiele sposobów, dlatego trudno jest jednoznacznie ją scharakteryzować. Aby wyjaśnić, czym tak naprawdę jest ta potrawa, należy wspomnieć przede wszystkim o cieście. To ono odgrywa główną rolę, stanowiąc smaczną oprawę dla pozostałych komponentów. Do przygotowania tempury wykorzystuje się także smażone krewetki. Alternatywnie można sięgnąć również po różne gatunki warzyw. Nie można zapominać o sosie, który stanowi smaczne zwieńczenie wielu japońskich potraw. W przypadku krewetek w tempurze świetną alternatywą jest pikantny majonez. Właśnie w takiej odsłonie podajemy to danie w naszym azjatyckim lokalu w Warszawie.

Krewetki w tempurze – podstawowe składniki

lokal. Aktualne menu jest owocem pracy dwóch genialnych mistrzów kuchni – Aleksandra Michalskiego i mistrza ramenu Kohei Yagi. Doskonale orientujemy się w specyfice japońskich potraw, dzięki czemu serwowane krewetki w tempurze świetnie wpisują się w tradycję. Podajemy je w panko, czyli japońskiej panierce. Jest ona przygotowywana z chleba i doskonale sprawdza się przy najróżniejszych daniach smażonych. Dbamy o zdrowie Klientów – panko jest mniej kaloryczna i zdrowsza od zwykłej bułki tartej. Dla podkreślenia smaku serwujemy posiłki ze specjalnie opracowanym, pikantnym majonezem.

Tak jak w przypadku wielu dań japońskich, również tutaj dodatkowo podajemy zdrowe kiełki. Ich obecność nadaje jedzeniu świeżości, wyjątkowego smaku i wspomaga trawienie. Ta kulinarna propozycja doskonale sprawdzi się w roli treściwej przystawki, ale może być także głównym daniem. W aktualnym menu znajdują się krewetki w tempurze podawane wraz z ryżem, marchewką, goma wakame, sezamem i kiełkami. Również w tym przypadku zastosowaliśmy panierkę panko. Oferowane w Lulu Bar potrawy spełnią oczekiwania osób preferujących dania z sosem, dla których liczy się jakość dobranych składników. Nad świeżością produktu czuwają wytrawni kucharze zapewniający najwyższe walory smakowe przygotowywanych dań.

Zapraszamy na pożywne i smaczne krewetki w tempurze – Warszawa

Restauracja Lulu Bar od wielu lat specjalizuje się w serwowaniu orientalnych dań, stawiając na pierwszym planie oczekiwania Klienta. Wiemy, że wiele osób ceni sobie przede wszystkim tradycyjne smaki z Kraju Kwitnącej Wiśni. Z myślą o ich potrzebach proponujemy smaczne krewetki w tempurze, które świetnie sprawdzą się w roli pierwszego doświadczenia z japońską kuchnią. Przyrządzamy je z należytą precyzją, oferując tradycyjną potrawę w uwspółcześnionej wersji. Naszymi krewetkami zachwycają się także rodowici Japończycy, którzy chętnie wracają do Lulu Baru, aby przypomnieć sobie kultowe smaki ojczyzny. Chętnie podpowiemy, na jakie przystawki lub dania warto dodatkowo się zdecydować. Wiemy, które smaki najlepiej komponują się z krewetkami przygotowanymi w tradycyjnej tempurze. Gwarantujemy atrakcyjne ceny, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów.

Jeśli szukasz sprawdzonego japońskiego baru z tradycyjną kuchnią wywodzącą się z Kraju Kwitnącej Wiśni, to dobrze trafiłeś. Zapraszamy na wspólne kulinarne doświadczenia – w ofercie oryginalny wegański ramen – warszawski lokal świetnie sprawdzi się w roli atrakcyjnego miejsca na pierwszą randkę lub spotkanie ze znajomymi. Warto zdecydować się na potrawę, która znakomicie wpisuje się w upodobania kulinarne osób niezwiązanych z kręgiem azjatyckim. Nawet jeśli na co dzień rzadko wybierasz orientalne dania, krewetki w tempurze okażą się strzałem w dziesiątkę dla każdego, kto uwielbia wyjątkowe i smaczne jedzenie. Zapraszamy do naszej restauracji w Warszawie, w której możesz liczyć na profesjonalną oraz przyjazną obsługę, japońskie przysmaki przyrządzone z najwyższą precyzją, Drink Bar oraz przystępne ceny.

Krewetki w tempurze i panko